Identificatie en registratie (I&R) katten

Aandachtspunten bij de identificatie en registratie van katten

Elke kat die op 1 november 2017 jonger was dan 12 weken en dus geboren na 8 augustus 2017, moet geïdentificeerd en geregistreerd worden in de centrale databank CatID.

Een kat die van verantwoordelijke verandert

Een kat die verkocht of (gratis) weggeven wordt, moet gecastreerd / gesteriliseerd en geïdentificeerd en geregistreerd worden. De persoon die de kat weggeeft of verhandelt, is hiervoor verantwoordelijk.

De registratie moet gebeuren in de centrale databank CatID. Als de kat al geregistreerd was in een andere databank, moet een nieuwe registratie in CatID gebeuren.

De sterilisatie wordt eveneens in CatID geregistreerd.

Een kat ouder dan 12 weken

Voor oudere katten geldt de registratieplicht niet tenzij ze na 1 september 2014 van verantwoordelijke is veranderd. Uiteraard raden we alle katteneigenaars aan om hun dieren te laten identificeren en registreren.

Een kat die al geregistreerd is

Een kat die al geregistreerd is voor 1 november 2017 moet niet opnieuw in CatID geregistreerd worden behalve wanneer het dier van verantwoordelijke verandert.

Als de verantwoordelijke verhuist, worden de gegevens in de andere databank aangepast.

Schematische voorstelling die toont of een kat al dan niet gechipt en geregistreerd moet zijn.Figuur: Schematische voorstelling of een kat al dan niet moet geïdentificeerd en geregistreerd zijn.

Wetgeving

Contacteer ons
Dienst Dierenwelzijn